Previous events

Οι «Lyre 'n' Rhapsody» εμπνέονται από τον μαγικό κόσμο της Κίρκης, του έρωτα και της ζωής. Στη μουσική τους παντρεύουν τον βαθύ και πλούσιο ήχο του νταουλιού με τον απαλό και ζεστό ήχο της αρχαιοελληνικής λύρας, δημιουργώντας "ζυγιά", που σημαίνει ζευγάρι. Το ιδιαίτερο αυτό "ζευγάρωμα" παρουσιάζουν στις συναυλίες τους, ερμηνεύοντας μελοποιημένη Λυρική Ποίηση, παραδοσιακά τραγούδια και πρωτότυπες συνθέσεις. Οι φωνές πλέκονται με τον ήχο των χορδών και των τυμπάνων σε ένα άχρονο πεδίο.

Το γυναικείο μουσικό σύνολο «Lyre 'n' Rhapsody» δημιουργήθηκε το 2013, και έχουν ηχογραφήσει 3 δίσκους, με παραγωγό τον Nenad Radosevic, ειδικό στις live ηχογραφήσεις. Οι δύο πρώτοι, «Aφυπνίζοντας τη Μούσα» και «Κίρκη», είναι ανεξάρτητες παραγωγές του σχήματος. O τρίτος με τίτλο «Aegean» που ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 2015, είναι σε συνεργασία με την Chang Jing δεξιοτέχνη του guzheng (Κινέζικο σαντούρι) και τον Zhang Di βιρτουόζο του Κινεζικού φλάουτου (Xiao) και κυκλοφορεί στην Κίνα,Ταϊβάν και σε όλες τις διεθνείς ιστοσελίδες μουσικής.

Συντελεστές: Αλίκη Μαρκαντωνάτου: αρχαιοελληνική λύρα, φωνή Αρετή Μίγγου: νταούλι, στάμνα, φωνή Αθηνά Χιώτη: φωνή. Guest: Miao Bin: (Xiao) κινέζικο φλάουτο

Έναρξη 21:00 Είσοδος €5

Πέρσες- Αισχύλος

Θέατρο Κνωσός, Knosou 11, Athina 112 53, Αθήνα

Η παράσταση των Περσών -είναι ένα έργο που μιλά για τον πόλεμο για να υμνήσει την ειρήνη- σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιάγκου Ανδρεάδη, επιχειρεί να αξιοποιήσει τους οικείους κώδικες ερμηνείας του αρχαίου μας δράματος σε διάλογο με τις σύγχρονες συνθήκες και θεατρικές αναζητήσεις. Η εύστοχη ένταξη αρχαίων στίχων, η αξιοποίηση της αρχαίας λύρας, τα προσωπεία και η αφαιρετική όψις σκηνικών και κοστουμιών, αλλά πάνω από όλα η υποκριτική ερμηνεία με αφοσίωση στα μεγάλα κείμενα δίνουν το στίγμα του εγχειρήματος. Παλιοί και νέοι συνεργάτες, δούλεψαν με ταλέντο και αυταπάρνηση σε δύσκολες συνθήκες. Η Αλίκη Μαρκαντωνάτου συνθέτρια και ερμηνεύτρια αρχαίας λύρας, Ο Νίκος Τουλιάτος και ο Σιμόνε Μογγέλι στα κρουστά, ο Φάνης Καφούσιας, χορογράφος δεν χρειάζονται συστάσεις. Ήμασταν μαζί και στον περσινό ελληνοκινεζικό εργαστήριο, στους Δελφούς και στην Αθήνα. Οι εννέα ηθοποιοί ερμήνευσαν παραδειγματικά τους ρόλους τους και κάλυψαν με απόλυτη επιτυχία το απαιτητικό αρχαίο θέατρο της Ερέτριας που εγκαινιάσαμε, χάρη στην ιδανική σύμπραξη με τον Δήμο και την τολμηρή δημιουργική δήμαρχο Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, μετά από σαράντα χρόνια. Η Ερέτρια ήταν μια κορυφαία εκδήλωση του Πιλοτικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που μαζί με τον Δήμο Ερέτριας ονειρευόμαστε να αναδείξουμε σε μόνιμο διεθνή θεσμό.

Δυο Αρχαίες Λύρες & Ενα Κοντραμπάσο

Πολυμήχανο, Athens

Δύο Αρχαίες Λύρες & Ένα Κόντραμπάσο

Μια μοναδική συναυλία όπου ο γαλήνιος ήχος της λύρας συνηχεί με το ζεστό, ρυθμικό κοντραμπάσο Η Αλίκη Μαρκαντωνάτου, συνθέτης και ερμηνεύτρια αρχαίας λύρας, προσκάλεσε την Νάνσυ Κλαμπάτσα να μελετήσουν και να δημιουργήσουν μαζί κομμάτια για δύο αρχαίες λύρες. Η μουσική που γεννήθηκε από αυτές τις συναντήσεις, παρουσιάζεται μαζί με τον δεξιοτέχνη κοντραμπασίστα Χρυσόστομο Μπουκάλη. Οι δύο λύρες συνηχούν και άλλοτε δημιουργούν πολυρυθμικά μοτίβα ή μελωδίες σαντουριού, άλλοτε θυμίζουν πιάνο για 4 χέρια ή ούτι και κανονάκι. Το κοντραμπάσο τη μια υποστηρίζει ρυθμικά και την άλλη σιγομουρμουράει το βαθύφωνο τραγούδι του. Στη βραδιά αυτή θα ακουστούν συνθέσεις, μελοποιήσεις αρχαίας ελληνικής ποίησης, επιλεγμένα μουσικά κομμάτια και αυτοσχεδιασμοί.

Αλίκη Μαρκαντωνάτου, αρχαία λύρα- φωνή Νάνσυ Κλαμπάτσα, αρχαία λύρα- φωνή Χρυσόστομος Μπουκάλης, κοντραμπάσο

Athens Street Project

 —  —

Dionysiou Aeropagitou, Dionysiou Aeropagitou, Athens

Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγείτου, κάτω από τον γαλανό ουρανό.... ξετυλίγουμε τα τραγούδια μας μέσα από τις μαβί χορδές της λύρας, το μαντολίνο και το κοντραμπάσο, περνώντας από την αρχαία μουσική στην παραδοσιακή και σύγχρονη, από τα ηχοχρώματα της αρχαίας και νέας ελληνικής στην μελωδία της τούρκικης γλώσσας πλέκοντας ένα πολύτιμο υφαντό, χαρακτηριστικό του Aιγαίου και της Mικρασίας.

Αλίκη Μαρκαντωνάτου, λύρα αρχαίου τύπου, τραγούδι Βασιλική Παπαγεωργίου, τραγούδι, μαντολίνο Αντώνης Σκαμνάκης, κοντραμπάσο

Dec22

Dimitris Roumeliotis IHOR

Zp87, Zoodohou Pigis 87, Athens

''Η μουσική αντικαθιστά τη χαμένη μαγική αίσθηση του κόσμου. Είναι ύστατη προσπάθεια για την έκσταση, γι΄αυτό λειτουργεί ως τελετουργία, κάθαρση''

Οι ''ΙΧΩΡ'' με τον Δημήτρη Ρουμελιώτη στο σιτάρ,τον Leonardo Zada στα κρουστά, την Δανάη Ρουμελιώτη στο βιολί και την Λυδία Ρουμελιώτη στο κανονάκι,αποδίδουν συνθέσεις βασισμένες στην ινδική κλασική μουσική, που μας παραδίδεται μέσα απο τα ''Ragas'', καθώς και μελοποιημένη ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου. Στη μουσική τους είναι ευδιάκριτη και η επιρροή τους απο τη μεσογειακή και ελληνική παράδοση. Συμμετέχει με την αρχαία Ελληνική λύρα της η Αλίκη Μαρκαντωνάτου.

Τα ''Ragas'', τα κομμάτια της μεγάλης μουσικής σχολής της Ινδίας. λειτούργησαν ως πηγή έμπνευσης και μελέτης,πολλών και σημαντικών μουσικών του κόσμου, όπως Claude Debbusy, Bella Burtok, Yehudi Menuhin,John Coltrane, Miles Davis,John Mac Laughlin και άλλων, επηρεάζοντας έτσι τη δυτική μουσική στην κλασσική της μορφή αλλά και τη jazz και ακόμα και την μοντέρνα rock.

Η παρουσία του θρυλικού Ravi Shankar, του μαέστρου Ali Akbar Khan και άλλων σπουδαίων Ινδών μουσικών κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα σε Ευρώπη και Αμερική εμπλούτισε και γονιμοποίησε όσο καμιά άλλη μουσική, την μουσική όλου του κόσμου!!!

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας φιλοξενεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, στις 19:00, συναυλία-παρουσίαση της νέας μουσικής συλλογής της ερμηνεύτριας και στιχουργού Βασιλικής Παπαγεωργίου σε συνεργασία με την Αλίκη Μαρκαντωνάτου και καταξιωμένους Τούρκους μουσικούς, όπως οι διεθνούς φήμης δεξιοτέχνες Derya Türkan και Oğuz Büyükberber. Πρόκειται για συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του σύζυγου της ερμηνεύτριας Βασιλικής Παπαγεωργίου, του διακεκριμένου μουσικολόγου Νικηφόρου Μεταξά, ιδρυτή της ελληνοτουρκικής ορχήστρας «Βόσπορος», στα πλαίσια της συμπλήρωσης 2 ετών από την εκδημία του.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΑΛΙΚΗ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΥ

ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΡΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017–Ώρα: 19:00

" Τα Τραγούδια της Χέλυος "

China Meets Greece

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η μουσική εκδήλωση "China Meets Greece” αποτελεί το κορυφαίο γεγονός του 2017 Meet Greece Music Journey, μία παραγωγή της εταιρίας Post Scriptum σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και τον οργανισμό Meet Culture με σκοπό την βαθύτερη κατανόηση και γνώση των δύο πολιτισμών, Κίνας και Ελλάδας, μέσα από την τέχνη και τη μουσική.

Δύο κορυφαίοι Κινέζοι μουσικοί (Chang Jing (Guzheng) / Zhang Di (Chinese Flutes)) σε συνεργασία με τέσσερις εξαιρετικούς Έλληνες καλλιτέχνες (Αλίκη Μαρκαντωνάτου (Αρχαιοελληνική λύρα) / Αρετή Μίγγου (Κρουστά) / Παν Καπερνέκα (Φωνητικά & Φλογέρα) / Αθηνά Χιώτη (Φωνητικά)) κι ένα φημισμένο Ισπανό μουσικό(Luis Paniagua (Λύρα &Φωνητικά)) θα παρουσιάσουν ένα υψηλής ποιότητας μουσικό θέαμα με επιρροές από την Ελλάδα και την Κίνα, όπως συνέβη και το 2015 στο πλαίσιο του τελευταίου Meet Culture Music Travel που διοργανώθηκε στην Ελλάδα.

Ελληνική υμνωδια 2000 χρόνων και λυρική ποίηση από τον 7ο αι π. Χ., συναντουν τη δημοτική μας μουσικη παραδοση και ταξιδευουν (συμπορευονται) στο παρόν (σήμερα), συνοδεία του λυγερου ήχου αρχαίας ελληνικής λύρας και της επιβλητικοτητας του κόντρα μπάσσο.

Ο Κύκλος του Οιδίποδα είναι η παράσταση που το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) θα παρουσιάσουν στην Αθήνα, στην έδρα του ΙΜΚ στις 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:00 μμ. και στις 15 Σεπτεμβρίου ώρα 9:00 μμ. στους Δελφούς στο Θέατρο Φρύνιχος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών σε συνεργασία με ηθοποιούς της Κεντρικής Ακαδημίας Δράματος του Πεκίνο.

Το κείμενο του έργου είναι καρπός σύνθεσης χωρίων από τον τραγικό κύκλο του Οιδίποδα (Οιδίπους Τύραννος, Αντιγόνη, Οιδίπους επί Κολωνώ) και γλώσσες της παράστασης είναι τα ελληνικά τα κινεζικά και τα αρχαία ελληνικά των χορικών, ενώ οι υπέρτιτλοι θα είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Το έργο αυτό αποτελεί την καταληκτική φάση του Προγράμματος που το ΙΜΚ και το ΚΕΔΡΑ υλοποιούν με την οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αναπτύσσοντας εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μια σημαντική δέσμη δράσεων με αντικείμενο την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ερμηνεία και παρουσίαση του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος. Στη φιλοξενία των Κινέζων ηθοποιών συμβάλλει και η Βουλή των Ελλήνων.

Σκηνοθεσία: Γιάγκος Ανδρεάδης, Δραματουργία, Μετάφραση: Γιάγκος Ανδρεάδης, Πέπη Ρηγοπούλου, Χορογραφία: Φάνης Καφούσιας, Αρχαία Λύρα: Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Κρουστά: Νίκος Τουλιάτος, Simone Mongelli, Δίαυλος: Κώστας Φραγκής, Διδασκαλία αρχαίων χορικών και εκφοράς: Γιάννης Τράντας, Βοηθός Σκηνοθέτης: Κώστας Μητράκας Κινεζική ομάδα ηθοποιών: Τσίαγκ Μπο Νίγκ, Γκονγ Ξιάο Ρογκ, Τσάγκ Λιν, Τσιαγκ Γιουάν, Ουάγκ Σι Ουέι. Ελληνική ομάδα ηθοποιών: Αντωνιάδης Αντώνης, Καρλατήρα Γεωργία, Καστρίτης Στάθης, Κώνστα Τζωρτζίνα, Λύκου Εβίτα, Μητράκας Κώστας, Ρούσσου Ιωάννα, Σολδάτου Σοφία Μαίρη, Τσικούρας Δημήτρης, Χαρμπάτσης Γιάννης.

In The Ancient Path Of Karthea

Karthea, Island of Kea

In the ancient path of karthea Concept: Silvia Macchi Μουσική: Αλίκη Μαρκαντωνάτου- αρχαία λύρα Simone Mongelli-percussions -κρουστά Dance-act- performers : Δέσποινα Χατζηπουλίδου-Silvia Macchi

18 Ağustos Cuma 20.30 / 23.00 Giriş: 25 TL Rezervasyon: 0 232 337 22 64

Cuma akşamı Atina’dan zarif konuklarımız var: Vassiliki Papageorgiou (vokal, mandolin) ve Aliki Markantonatou (lir), 18 Ağustos’ta, Teos Sanat Derneği ve Seferihisar Belediyesi işbirliğinde İro Cafe’ye konuk oluyor.

Antikitenin güzelliğiyle büyülenmiş halde Helis ezgilerini yeniden yaratan ve derleyen ikili, bu dönemi modern dünyanın ses havzasına yansıtmanın yolunu beraberce arıyor. İkilinin sahneye taşıyacağı “Helis Ezgileri” albümü, Markantonatou’nun müzikleri eşliğinde Antik Yunan lirik şairi Sappho’yla ve Orpheus’un Tanrıça Hera için yazdığı ilahiyle açılıyor. Giritli Mesomedes’in (2. y.y.) Şiir Tanrıçası’na yazdığı bir antik ilahi de albümde yer alıyor. Konserde seslendirilecek bu şarkıları iki kadın müzisyenin Türkiyeli şair Hasan Erkek ve V. Papageorgiou’nun şiirlerini Yunanca ve Türkçe yorumladığı geleneksel Yunan ve rebetiko ezgileri üzerine özgün kompozisyonlar takip ediyor olacak. Kaçırırsanız üzülürsünüz diye düşünüyoruz.

facebook.com/VassilikiPapageorgiou

Katılım ücreti 25 tl.’dir. Biletleri kafemizden temin edebilirsiniz. Kontenjanımız sınırlı olduğundan katılım durumunuzu telefonla bildirmenizi rica ederiz.

Aug17

TEOS KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ ETKİNLİĞİ; Seferihisar Belediyesi ve Teos Marina işbirliği ile...

Yaratıcı faaliyetlerini uzun süredir yaşadığı İstanbul’da sürdüren Yunanlı şarkıcı, söz yazarı Vassiliki Papageorgiou ve Yunanlı lir sanatçısı Aliki Markantonatou, 17 Ağustos’ta, Teos Sanat Derneği, Seferihisar Belediyesi ve Teos Marina işbirliğinde, kadim ezgileri ve geleneksel şarkıları hafızasında özenle saklayan Sığacık - Seferihisar’da, Teos Marina’ya konuk oluyor. Antikitenin güzelliğiyle büyülenmiş halde Helis ezgilerini yeniden yaratan ve derleyen ikili, bu dönemi modern dünyanın ses havzasına yansıtmanın yolunu beraberce arıyor. İkilinin sahneye taşıyacağı “Helis Ezgileri” albümü, Markantonatou’nun müzikleri eşliğinde Antik Yunan lirik şairi Sappho’yla ve Orpheus’un Tanrıça Hera için yazdığı ilahiyle açılıyor. Giritli Mesomedes’in (2. y.y.) Şiir Tanrıçası’na yazdığı bir antik ilahi de albümde yer alıyor. Konserde seslendirilecek bu şarkıları iki kadın müzisyenin Türkiyeli şair Hasan Erkek ve V. Papageorgiou’nun şiirlerini Yunanca ve Türkçe yorumladığı geleneksel Yunan ve rebetiko ezgileri üzerine özgün kompozisyonlar takip ediyor olacak.

ΙΩΝ του Ευριπίδη

Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Καβάλα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ - ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ίων του Ευριπίδη

Μια εκδοχή για δύο πρόσωπα

Η Ιόλη Ανδρεάδη συμμετέχοντας στον εορτασμό των 60 χρόνων Φεστιβάλ Φιλίππων και το διεθνές εργαστήρι αρχαίου δράματος, παρουσιάζει τον Ίωνα σε νέα μετάφραση, με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή (Βραβείο Δημήτρης Χορν 2017) και την Δήμητρα Χατούπη. Μαζί τους επί σκηνής η μουσικός Αλίκη Μαρκαντωνάτου παίζοντας Αρχαία Ελληνική Λύρα. Κάθως δύει ο ήλιος, ο νεαρός Ίωνας -ο μετέπειτα γενάρχης των Ιώνων, των Αθηναίων- καταφτάνει στο μέσο της σκηνής του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων. Είναι εξουθενωμένος και λαχανιασμένος, ενώ η Κρέουσα, η μητέρα του, παραμονεύει. Σταδιακά, ο ήρωας βρίσκει τα λογικά του και συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται μπροστά σε κοινό, αποφασίζοντας να εξιστορίσει τα πάθη του.

Μετάφραση - Σκηνοθεσία - Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη. Απόδοση για δύο πρόσωπα: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης. Σκηνογραφία - Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα. Κατασκευές: Περικλής Πραβήτας Βοηθός Σκηνοθέτη: Αθηνά Μιτζάλη.

Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

2 Ancient Lyres and 1 Contrabass

Baraka, Herakleidon 54, Thission Athens

Τιμούμε την ημέρα της Μουσικής το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 21.00 στον αρχαιολογικό χώρο των Μακρών Τειχών στο Θησείο,μια ανάσα από την πόρτα του Baraka~Ο Δρόμος του Χορού με ένα ξεχωριστό μουσικοχορευτικό δρώμενο.

Δύο Αρχαίες Λύρες & Ένα Κόντραμπάσο Μια μοναδική συναυλία όπου ο γαλήνιος ήχος της λύρας συνηχεί με το ζεστό, ρυθμικό κοντραμπάσο.

Η Βασιλική Παπαγεωργίου που ζει και δημιουργεί εδώ και χρόνια στην Κωνσταντινούπολη συναντά την Αλίκη Μαρκαντωνάτου με την αρχαία λύρα της σ’ έναν μουσικό τόπο, όπου ακόμα αντηχούν οι μελωδίες της αρχαιότητας και των παραδοσιακών τραγουδιών. Μαζί δημιούργησαν το άλμπουμ “Τα Τραγούδια της Χέλυος - The Chelys Songs” - με αναφορά στους στίχους της Σαπφούς για την λύρα της από καύκαλο χελώνας - το οποίο περιέχει μελοποιημένη λυρική ποίηση, παραδοσιακά τραγούδια και δικές τους σύγχρονες συνθέσεις. Το χαρμάνι του ήχου που δημιουργούν οι φωνές και η αρχαıοελληνική λύρα εμπλουτίζεται από τό μελωδικό μαντολίνο της Βασιλικής και τον ζεστό, στιβαρό ήχο του κοντραμπάσου του Αντώνη Σκαμνάκη. Τα τραγούδια ξετυλίγονται μέσα από τις μαβί χορδές της λύρας, περνώντας από την αρχαία μουσική στην παραδοσιακή και σύγχρονη, από τα ηχοχρώματα της αρχαίας και νέας ελληνικής στην μελωδία της τούρκικης γλώσσας πλέκοντας ένα πολύτιμο υφαντό, χαρακτηριστικό του Aιγαίου και της Mικρασίας.

Αλίκη Μαρκαντωνάτου, αρχαιοελληνική λύρα, τραγούδι Βασιλική Παπαγεωργίου, τραγούδι, μαντολίνo, Αντώνης Σκαμνάκης, κοντραμπάσο

ΔΥΟ ΑΡΧΑΙΕΣ ΛΥΡΕΣ & ΕΝΑ ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ

Μια μοναδική συναυλία όπου ο γαλήνιος ήχος της λύρας συνηχεί με το ζεστό, ρυθμικό κοντραμπάσο.

Η Αλίκη Μαρκαντωνάτου, συνθέτης και ερμηνεύτρια αρχαίας λύρας, προσκάλεσε την Νάνσυ Κλαμπάτσα να μελετήσουν και να δημιουργήσουν μαζί κομμάτια για δύο αρχαίες λύρες.

Η μουσική που γεννήθηκε από αυτές τις συναντήσεις, παρουσιάζεται μαζί με τον δεξιοτέχνη κοντραμπασίστα Χρυσόστομο Μπουκάλη.

Οι δύο λύρες συνηχούν και άλλοτε δημιουργούν πολυρυθμικά μοτίβα ή μελωδίες σαντουριού, άλλοτε θυμίζουν πιάνο για 4 χέρια ή ούτι και κανονάκι. Το κοντραμπάσο τη μια υποστηρίζει ρυθμικά και την άλλη σιγομουρμουράει το βαθύφωνο τραγούδι του.

Στη βραδιά αυτή θα ακουστούν συνθέσεις, μελοποιήσεις αρχαίας ελληνικής ποίησης, επιλεγμένα μουσικά κομμάτια και αυτοσχεδιασμοί.

Αλίκη Μαρκαντωνάτου: αρχαία λύρα, φωνή Νάνσυ Κλαμπάτσα: αρχαία λύρα, φωνή Χρυσόστομος Μπουκάλης: κόντραμπάσο

Έναρξης 21:30 Είσοδος €10 (κρασί, μπύρα, ρακή)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΥΡΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΛΙΚΗ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΥ

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 σας προσκαλούμε στην συναυλία των μαθητών Αρχαίας Λύρας.

Η Αλίκη Μαρκαντωνάτου ξεκίνησε να διδάσκει μουσική μέσω αυτού του οργάνου πριν από 4 χρόνια.

Οι καρποί της διδασκαλίας αυτής θα παρουσιαστούν, για πρώτη φορά, στον φιλόξενο χώρο του 1002 Νύχτες.

Το όργανο αυτό, που επανεμφανίστηκε στον αιώνα μας χάρη στις προσπάθειες άξιων οργανοποιών και μουσικών, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και την αγάπη ανθρώπων που επιθυμούν να εκφραστούν μέσω της μουσικής.

Ο ζεστός και αιθέριος ήχος του δημιουργεί μια ευχάριστη κατάσταση μελέτης και επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση.

Θα σας παρουσιάσουμε παραδοσιακές μελωδίες, αρχαία ελληνικά σωζόμενα αποσπάσματα και κομμάτια που δημιουργήθηκαν ξεκινώντας πολλές φορές από έναν αυτοσχεδιασμό.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Κατερίνα Βασιλοπούλου- Σπίθα Ιωάννα Ιωάννου Έλενα- Νίσκρια Καζαντζίδη Νάνσυ Κλαμπάτσα Πέτρος Νικολαΐδης Μιχάλης Πρίφτης Παναγιώτα Σταθάκου Γιάννης Σταθάκος