Οι «Lyre 'n' Rhapsody» εμπνέονται από τον μαγικό κόσμο της Κίρκης, του έρωτα και της ζωής. Στη μουσική τους παντρεύουν τον βαθύ και πλούσιο ήχο του νταουλιού με τον απαλό και ζεστό ήχο της αρχαιοελληνικής λύρας, δημιουργώντας «ζυγιά», που σημαίνει ζευγάρι. Το ιδιαίτερο αυτό «ζευγάρωμα» θα παρουσιάσουν στο «Κελάρι-Athenaeum» την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στις 21.45, ερμηνεύοντας μελοποιημένη Λυρική Ποίηση, παραδοσιακά τραγούδια και πρωτότυπες συνθέσεις. Οι φωνές πλέκονται με τον ήχο των χορδών και των τυμπάνων σε ένα άχρονο πεδίο.

Το γυναικείο μουσικό σύνολο «Lyre 'n' Rhapsody» (www.lyrenrhapsody.com), δημιουργήθηκε το 2013, με σκοπό την ηχογράφηση και παρουσίαση μελοποιημένων αποσπασμάτων λυρικής ποίησης, τη διασκευή ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών και τη δημιουργία πρωτότυπων συνθέσεων. Τα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι η αρχαιοελληνική λύρα και το νταούλι.

Οι «Lyre 'n' Rhapsody» έχουν ηχογραφήσει 3 δίσκους. Ο πρώτος - «Aφυπνίζοντας τη Μούσα» με συνθέσεις της Αλίκης Μαρκαντωνάτου, ο δεύτερος «Κίρκη» με συνθέσεις όλων των συντελεστών και ο τρίτος που ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 είναι σε συνεργασία με την Chang Jing δεξιοτέχνη του guzheng (Κινεζικό σαντούρι) και τον Zhang Di βιρτουόζο του Κινεζικού φλάουτου (Xiao) και πρόκειται να κυκλοφορήσει προσεχώς ταυτόχρονα στην Κίνα και στην Ελλάδα.

Συντελεστές: Αλίκη Μαρκαντωνάτου-αρχαιοελληνική λύρα/συνθέσεις/φωνή, Αρετή Μίγγου-νταούλι/στάμνα/συνθέσεις/φωνή και Αθηνά Χιώτη-συνθέσεις/φωνή. Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-32.10.239 Ώρα έναρξης: 21:45 Διεύθυνση: Αδριανού 3-πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ "Θησείο" Είσοδος: 10 Ευρώ με ποτό