18 Ağustos Cuma 20.30 / 23.00 Giriş: 25 TL Rezervasyon: 0 232 337 22 64

Cuma akşamı Atina’dan zarif konuklarımız var: Vassiliki Papageorgiou (vokal, mandolin) ve Aliki Markantonatou (lir), 18 Ağustos’ta, Teos Sanat Derneği ve Seferihisar Belediyesi işbirliğinde İro Cafe’ye konuk oluyor.

Antikitenin güzelliğiyle büyülenmiş halde Helis ezgilerini yeniden yaratan ve derleyen ikili, bu dönemi modern dünyanın ses havzasına yansıtmanın yolunu beraberce arıyor. İkilinin sahneye taşıyacağı “Helis Ezgileri” albümü, Markantonatou’nun müzikleri eşliğinde Antik Yunan lirik şairi Sappho’yla ve Orpheus’un Tanrıça Hera için yazdığı ilahiyle açılıyor. Giritli Mesomedes’in (2. y.y.) Şiir Tanrıçası’na yazdığı bir antik ilahi de albümde yer alıyor. Konserde seslendirilecek bu şarkıları iki kadın müzisyenin Türkiyeli şair Hasan Erkek ve V. Papageorgiou’nun şiirlerini Yunanca ve Türkçe yorumladığı geleneksel Yunan ve rebetiko ezgileri üzerine özgün kompozisyonlar takip ediyor olacak. Kaçırırsanız üzülürsünüz diye düşünüyoruz.

facebook.com/VassilikiPapageorgiou

Katılım ücreti 25 tl.’dir. Biletleri kafemizden temin edebilirsiniz. Kontenjanımız sınırlı olduğundan katılım durumunuzu telefonla bildirmenizi rica ederiz.