Σας προσκαλούμε σε μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση του σχήματος αρχαίας λύρας, κρουστών και γυναικείων φωνών Lyre 'n' Rhapsody με τους Musaic Duo δηλαδή τον Νεκτάριο Σταματέλο (νέϊ) και τον Γιάννη Ευσταθόπουλο (σύνολο κρουστών)

Συνταξιδεύουν από την αρχαιότητα και τους Βυζαντινούς χρόνους έως την σύγχρονη εποχή. Μέσα από την αλληλεπίδραση και τον αυτοσχεδιασμό, δημιουργούν ηχητικά τοπία, ερμηνεύοντας παραδοσιακές φόρμες μέσα από σύγχρονα βιώματα. Θα ακουστούν σωζόμενα τραγούδια, Ηπειρώτικη πολυφωνία, μελωδίες από το Αιγαίο και σύγχρονες συνθέσεις μελοποιημένης λυρικής ποίησης. Το ψηφιδωτό των MUSAIC περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις με ρίζες στις μουσικές του κόσμου και στην αρχέγονη σχέση πνευστών και κρουστών. Κάθε παράσταση τους συνιστά μια πρόκληση, ένα ταξίδι στους τόπους και το χρόνο, ένα ταξίδι στις εμπνεύσεις και τις εκπλήξεις της στιγμής.

Αλίκη Μαρκαντωνάτου: αρχαία ελληνική λύρα, φωνή Αρετή Μίγγου: νταούλι, στάμνα, φωνή Αθηνά Χιώτη: φωνή Νεκτάριος Σταματέλος: νέϋ, πνευστά Γιάννης Ευσταθόπουλος: σύνολο κρουστών